Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής για την Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)


Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, μας επιβάλει έναν ακόμα μόνιμο φόρο. Για κάθε μήνα που περνάει οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των λαϊκών νοικοκυριών προς την εφορία γιγαντώνονται. Με τη φοροληστεία να μας έχει στραγγίξει στην εποχή του μνημονίου (κατάργηση αφορολόγητου, αυξήσεις Φ.Π.Α., αυξήσεις των ειδικών φόρων όπως το πετρέλαιο κτλ) το μισητό σε όλους χαράτσι όχι μόνο μονιμοποιείται αλλά και επεκτείνεται. Η κυβέρνηση της διάλυσης της εργασίας, της παιδείας της υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης για την πλειοψηφία θέλει να μαζέψει από τον ΕΝΦΙΑ πάνω από 3,5 δισ. €, όταν το 2010 οι φόροι ακινήτων ήταν 0,487 δισ. €. Που θα πάνε όμως αυτά τα χρήματα; Θα πάνε και αυτά στους τοκογλύφους δανειστές που μόνο το 2014 θα εισπράξουν 31 δισ. € και για τις ενισχύσεις των τραπεζών που έχουν ήδη πάρει πάνω από 250 δισ. € τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αυτή είναι η βάρβαρη πολιτική τους, για το κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους κατασκευαστές, τους χρηματιστές και τις τράπεζες φοροελαφρίνσεις, απαλλαγές, φοροδιαφυγή και χρηματοδότηση και για την λαϊκή οικογένεια φωρομπιξία.
Με τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση και η Ε.Ε. χτυπούν το δικαίωμα μας στη στέγαση καθιερώνοντας ενοίκιο για το ίδιο μας το σπίτι. Οι φόροι και οι δόσεις των στεγαστικών δανείων γίνονται δυσβάστακτοι. Επιδιώκουν με τους αβάσταχτους φόρους, τις κατασχέσεις, και τους πλειστηριασμούς να συγκέντρωθεί η γη και τα ακίνητα, στους λίγους, στις εταιρείες των real estate και των distress funds, που ήδη ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται και απαιτούν μαζί με την Ε.Ε. την άρση ακόμα και της λειψής προστασίας της α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς και την εκποίησή της στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
Πρέπει τώρα να αγωνιστούμε για: 

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καμιά φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας με κεντρικούς και τοπικούς φόρους. 
  • Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια. 
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζών. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων. Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην ιδιοκατοίκηση για τα λαϊκά στρώματα. 
  • Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και στις κατασχέσεις περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος.
  • Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. 
  • Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.α.) και στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
  • Αφορολόγητο το εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων. 
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών». 
  • Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.
Εμείς, δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ. Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία. Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας. Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που την δημιούργησαν.
Ήδη έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα πλατιά καμπάνια για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Καλούμε όλους όσους πλήττονται από τα αντιλαίκά μέτρα να συμμετέχουν στην συμβολική και ουσιαστική πράξη αντίστασης, στην άρνηση πληρωμής της 1ης δόσης,
Καλούμε τους κατοίκους της Γλυφάδας να συμμετέχουν μαζικά στην συνέλευση της επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 19:00 στο ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα.
Να συζητήσουμε μαζί τις δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις ενάντια στη εξοντωτική φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την κλιμάκωση με ένα γενικευμένο κίνημα που θα νικήσει.

Όλοι μαζί έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές τους.

Γλυφάδα 29/9/2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣμε την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: